fredag 12 augusti 2016

Fantastiskt god hallonkaka

Det är inte mycket som slår den här hallonkakan. I strösslet ovanpå kan man ta bara kokos eller bara hackad vit choklad men hälften av varje är nog det godaste, tycker jag.


Hallonkaka
200 g smör, 1 1/2 dl socker, 1 1/2 dl mandelmjöl eller ca 75 g hela som mals, 3 3/4 dl vetemjöl,
1 1/2 tsk bakpulver, 2 dl kokos eller hackad vit choklad( eller hälften av varje), 2 ägg och minst 
en halv liter hallon.
Rör smör och socker pösigt. Rör i mandelmjölet. Blanda i mjöl och bakpulver. Ta undan 1/4 av
degen och blanda den med kokos/vit choklad. Spar detta till strössel. Rör ner äggen i resten av degen och bred ut smeten i en smord och bröad form ca 20x30 cm. Lägg rikligt med hallon över smeten och toppa med strösslet. Grädda ca 25-30 minuter i 175 grader. Serveras gärna ljummen med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar